Persoonlijke coaching


Persoonlijke coaching

Geef je leven vorm zoals jij het wilt!

Wil je effectiever en succesvoller worden in je werk? Met meer plezier en passie betere resultaten behalen? Overwin je valkuilen en haal het beste uit jezelf.

Een goede vriend, je partner, je leidinggevende, ze kunnen je tot op zekere hoogte helpen met de vragen rondom je werk, maar daar zit een grens aan. Je wilt en kan niet alles bespreken met je naaste omgeving. Dat geldt met name voor je leidinggevende. Op de werkvloer hebben leidinggevenden vaak een eigen agenda, de skills ontbreken doorgaans om je echt verder te helpen en wat je wel en niet kan zeggen is ook nog eens gelimiteerd, want alles wat je zegt kan in je beoordeling terugkomen. Een externe coach is neutraal, kundig en heeft geen ander belang dan een betrouwbaar klankbord te willen zijn. Een professional die jou wil helpen om je doelen te bereiken en succesvol en gelukkig te zijn. Iemand die goed luistert en aan jouw kant staat, iemand die er voor je is in moeilijke tijden, maar ook iemand die het beste uit je weet te halen door eerlijk en to the point te zijn.

Onze trajecten staan bekend om hun hoge rendement in korte tijd. Jouw gedrag zal door de coaching al snel merkbaar voor jezelf en je omgeving veranderen. Je zult doelgerichter opereren en je vaardigheden en zelfvertrouwen zullen toenemen. Niet alleen jijzelf, maar ook jouw werkomgeving zal hiervan profiteren.

De begeleiding is in handen van ervaren coaches die jouw werksituatie meestal uit eigen ervaring kennen en jouw taal spreken. Jouw coach zal jou voortdurend een spiegel voorhouden en confronteren met je handelen, maar ook ondersteunen, begeleiden en adviseren waar dat nodig is.

Het traject

Wat kun je verwachten? Een helder, concreet en doelgericht traject, met een duidelijke hulpvraag en een persoonlijk doel om naar toe te werken. Samen met de coach onderzoek je wat er speelt, wat je wilt bereiken en wat er nodig is om dat te bereiken. Je leert je eigen hulpbronnen aan te boren, je brengt in kaart wat je concreet kunt doen en hoe je dat kunt bewerkstelligen. De coaching is gericht op duurzame ontwikkelingen door het vergroten van inzicht, het benutten en ontwikkelen van eigen kwaliteiten en het leren van vaardigheden. Tijdens de coaching wordt geoefend met het toepassen van deze vaardigheden. Het einddoel van de coaching is verandering van gedrag en/of uitbreiding van je gedragsrepertoire.

Een coachingstraject is nooit standaard.

We onderscheiden korte en lange trajecten. Je kunt even behoefte hebben aan een vertrouwenspersoon, een luisterend oor, een sparringpartner om te klankborden over actuele vragen of gebeurtenissen. Voor die behoefte bieden wij korte coaching bestaande uit één of een paar gesprekken. Maar als je jezelf echt fundamenteel wilt ontwikkelen, raden wij een wat langer  ontwikkelingstraject aan, dat als volgt verloopt.

Omdat ieder mens uniek is en elk traject zijn eigen logica en ritme kent, wordt voor jou als coachee een op maat gesneden programma gemaakt dat is afgestemd op persoonlijke behoeften en wensen. Natuurlijk kent het traject wel een aantal vaste onderdelen. Zo vindt er altijd een intake plaats waarin wederzijdse wensen en verwachtingen op elkaar worden afgestemd, de coachvraag wordt gedefinieerd en een heldere doelstelling voor het traject wordt bepaald. Op basis daarvan worden concrete afspraken gemaakt over de vorm en voorwaarden van het traject. Onze filosofie is: meteen beginnen. Vrijblijvende gesprekken dragen ons inziens nergens toe bij en die houden wij dan ook niet. Soms liggen de vorm en voorwaarden van het traject al gedeeltelijk vast. Dat zal meestal het geval zijn als voor een programma wordt gekozen waaraan studiepunten worden toegekend. Waar nodig worden de voorwaarden afgestemd met de werkgever/opdrachtgever. Een 360 graden feedback (en soms ook andere analyse-instrumenten) kan/kunnen deel uitmaken van het traject. Bijna elke sessie wordt afgesloten met een huiswerkopdracht. Van jouw ervaringen in het traject hou je een logboek bij in de vorm van reflectieverslagen.

Een gemiddeld traject bestaat uit 5 tot 10 sessies afgesloten met een evaluatie. Indien gewenst wordt het traject in een drie-partijen-gesprek met de werkgever/opdrachtgever geëvalueerd, maar jij als coachee beslist hierover. Professionals die scherp willen blijven of af en toe een klankbord nodig hebben kunnen daarna natuurlijk doorgaan in een frequentie die is afgestemd op de behoefte van dat moment. Het is ook mogelijk om incidenteel telefonisch of met beeldbellen te blijven klankborden over actuele vragen of gebeurtenissen.

Coachingsprogramma’s

Je kunt met iedere coachvraag bij Honig Coaching terecht, maar voor sommige coachonderwerpen bestaan vaste programma’s. Dit heeft vooral te maken met het studiepuntensysteem van sommige beroepsgroepen. Dat betekent echter niet dat de persoonlijke aanpak verloren gaat. Integendeel. De vaste onderdelen van het programma worden altijd omgezet naar maatwerk en afgestemd op persoonlijke behoeften en wensen.

De coachingprogramma’s zijn onder te verdelen in de navolgende categorieën:

  • persoonlijke effectiviteit 
  • stress en overbelasting
  • skill coaching (practical skills)
  • loopbaancoaching
  • leiderschap en executive coaching
  • coaching overig

Interesse? Mail voor een belafspraak met Rüna Honig: info@honigcoaching.nl of geef je meteen op: Aanbod Coaching

Coaching voor organisaties

Wil je coaching faciliteren in jouw organisatie, dan heb je twee mogelijkheden.

  1. Je kunt de persoon die coaching nodig heeft met ons in contact brengen en dan zoeken wij een coach die met hem of haar matcht. Na het eerste gesprek maken wij een offerte met een kostenplaatje. Je kunt ook vooraf aangeven welk budget beschikbaar is voor coaching, dan passen wij onze offerte daarop aan.  
  2. ‘Coaching on Demand’. Dit houdt in dat iedereen in de organisatie, ongeacht functie of hiërarchie, toegang heeft tot onbeperkte coaching. Er is ‘op afroep’ een coach van Honig Coaching beschikbaar. Alle medewerkers kunnen zo dus, op ieder moment, beschikken over een eigen, passende coach, terwijl de kosten beheersbaar blijven voor de organisatie. Daarvoor maak je jaarlijks met ons afspraken over het budget.

Interesse? Maak een belafspraak met Rüna Honig voor een oriënterend gesprek: info@honigcoaching.nl. Gezamenlijk onderzoeken we dan hoe coaching functioneel kan worden ingezet in jouw organisatie.

Over Ons

Honig Coaching B.V.  faciliteert coaching in de ruimste zin des woords. We coachen zelf en we leren anderen coaching inzetten op de werkplek. Dat is ons speerpunt en het hart van onze expertise.

Vestigingen Honig Coaching
Locatie Utrecht (hoofdlocatie)
Ramstraat 23
3581 HC Utrecht

Locatie Nijmegen
St. Annastraat 198 G
6525 GX Nijmegen

Locatie Amsterdam
Jan Luijkenstraat 102
1071 CV Amsterdam

Overige gegevens 
Honig Coaching B.V. te Utrecht
ABN AMRO Bank
IBAN: NL81 ABNA 0539 7951 78 en
IBAN: NL38 ABNA 053 2598 261
BIC: ABNANL2A
Kvk Honig Coaching B.V.: 30148624
BTW-nummer: NL806971423B01

Doelgroepen

Honig Coaching B.V. is een gecertificeerd opleidingsdienstverlener voor juristen. Deelnemers kunnen na het afronden van een coachingsprogramma of (online) cursus/training dan wel na deelname aan een intervisiebijeenkomst bij Honig Coaching B.V. en/of bij haar bedrijfsonderdelen The Practical Lawyer Online en Lawyers2meet opleidingspunten ontvangen voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en andere juridische of aanverwante beroepsgroepen.

Contactgegevens

Honig Coaching B.V.

Ramstraat 23 (secretariaat en correspondentieadres)
3581 HC Utrecht
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.honigcoaching.nl
E: info@honigcoaching.nl

Lawyers2meet
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.lawyers2meet.nl
E: info@lawyers2meet.nl

The Practical Lawyer Online
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.thepracticallawyeronline.nl
E: info@thepracticallawyeronline.nl