De coachtip van de week: choose your crowd wisely!


De coachtip van de week: choose your crowd wisely!

Choose your crowd wisely

De zesdelige serie kantoorpolitiek voor beginners wordt afgesloten met een aantal tips uit mijn coachingspraktijk over dit onderwerp. De genoemde voorbeelden zijn echte casussen, maar zo algemeen omschreven dat ze niet naar personen te herleiden zijn. Dit is de vierde tip in deze reeks.

‘Waar je mee omgaat word je mee besmet’, het is een bekende uitdrukking. Hier wordt onder verstaan dat je bewust én onbewust wordt beïnvloed door de mensen waarmee je optrekt. Er wordt zelfs beweerd dat we het product zijn van de 5 mensen waar we het meest mee omgaan. Dat impliceert dat jij het gedrag en de denkbeelden overneemt van je peers en daardoor zijn de mensen waarmee je je omringt ook medebepalend voor jouw geluk en succes. Ook op de werkvloer hebben de mensen in jouw omgeving directe invloed op jouw leven en werk. De impact daarvan wordt politiek nogal eens onderschat.

Voorbeeld 1: de peers in je werk          

Het gaat niet zo goed met je kamergenoot, die als ervaren advocaat-medewerker 3 jaar meer werkervaring heeft dan jij. Zij heeft een slechte beoordeling gehad en kan daar maar moeilijk mee omgaan, omdat ze het onterecht vindt dat ze wordt afgerekend op omzet. Als je geen zaken van partners krijgt aangeleverd, hoe kan je dan omzet genereren, zegt ze. De organisatie moet het dan ook flink ontgelden. Wanbeleid, wantoestanden, uitbuiting, disfunctionerende zakkenvullers. Jij hoort het allemaal aan, want het is je kamergenoot en je wilt niet ongevoelig overkomen. Maar met jou gaat het juist heel goed. Je hebt een excellente beoordeling gehad en je ligt goed in de organisatie. Toch voel je je niet goed en eigenlijk ben je ook helemaal niet positief gestemd. Recentelijk vroeg je aan je kamergenoot of je op kantoor zou moeten aankaarten dat je partner wil worden, maar zij reageerde fel met: “Dat is niet realistisch. Ik heb dat geprobeerd en het is mij ook niet gelukt.” En ze heeft waarschijnlijk een punt. Haar kritiek op de organisatie snijdt ook best hout, vind je. Er klopt van alles niet en je bent van plan op de eerstvolgende kantoorvergadering eens flink van leer te trekken.

Omring je met de mensen die daar zijn waar jij naar toe wilt!    

De juiste mensen op het werk zijn de mensen die zijn waar jij wilt zijn. Collega’s en leidinggevenden die succesvoller zijn dan jijzelf. Dan is de kans groot dat je zelf ook succesvol zult worden. Simpelweg omdat je leert van mensen die daar zijn, waar jij ook wilt zijn en die bereikt hebben, wat jij ook wilt bereiken. Maar je gaat ook lijken op de personen die jij bewondert.

Omgekeerd geldt dat collega’s, die minder presteren, jou naar beneden kunnen trekken. Dit is natuurlijk niet leuk om te zeggen, want het zal je kamergenoot maar zijn, zoals in voorbeeld 1, maar toch is dit waar. Bedoeld of onbedoeld word je klein gehouden. Collega’s die jou willen behoeden voor teleurstellingen of wellicht hun eigen angsten op jou projecteren. Het is hun eigen onzekerheid, jaloezie of onwetendheid die jou afremt. Ze zeggen dan dingen als: “Joh, zou je dat nou wel doen? Je weet nu tenminste wat je hebt.” Of, zoals in voorbeeld 1: “Dat is niet realistisch. Ik heb dat geprobeerd en het is mij ook niet gelukt.”

Een variant hierop: de klagers. Je omringen met negatieve collega’s is het slechtste wat je kan doen. Je gaat je er zelf slecht van voelen en klagen is bovendien besmettelijk en ziekmakend, zo blijkt uit onderzoek: https://herhealth.nl/help-we-worden-letterlijk-ziek-van-klagende-mensen/. Je neemt het gedrag, het gevoel en de mentale staat van negatieve mensen over. In voorbeeld 1 zie je dat iemand die goed functioneert zich toch slecht kan voelen en ook een klager dreigt te worden. En klagen dat is nu juist waar organisaties een hekel aan hebben. Dat de betrokken advocaat zijn partneraspiraties op deze werkplek uiteindelijk niet heeft waargemaakt, wekt dan ook geen verbazing. Zowel het kantoor als de persoon zelf hadden er uiteindelijk weinig vertrouwen in. Er zijn vast meer factoren van invloed geweest op deze uitkomst, maar negativiteit in de omgeving is daarbij een niet te onderschatten factor.

De peers die jou versterken 

Je omringen met enthousiaste collega’s die een positieve mindset hebben en jou inspireren en energie geven, is natuurlijk veel beter. Je kunt samen optrekken, elkaar helpen en versterken. En je hebt ook een maatje die je er doorheen sleept als het even tegenzit. Dit betekent natuurlijk niet dat andere collega’s minder waardevol zijn en dat je daar bot tegen moet doen. Behandel iedereen met respect, maar wees je wel bewust van de mogelijkheid om te bepalen wie je in je directe omgeving wilt hebben. Heb je echt last van iemand die bij je op de kamer zit, dan moet je een plan bedenken om dit op een voor je kamergenoot respectvolle wijze op te lossen. Het is sowieso goed om een keer te wisselen van kamerindeling. Is dit niet te verwezenlijken, zorg er dan voor dat je minder last hebt van je klagende kamergenoot (lees mijn tips in mijn blog op mr-online: https://www.mr-online.nl/de-coachtip-van-de-maand-energy-vampires-2/.

Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de omgeving die je kiest en dus ook voor de invloed die de omgeving op jou heeft. Je hebt altijd een keuze. Het is belangrijk je hier bewust van te zijn, zodat je verstandige keuzes kunt maken.

Voorbeeld 2: de peers in je privéleven 

Je hebt een levenspartner met een studentikoze levensstijl, niet erg ambitieus bovendien. Hij is elke dag om 17.30 uur thuis, gaat jou dan meteen bellen waar je blijft en jullie hebben voortdurend ruzie over vrijetijdsbesteding. Jij wilt als bedrijfsjurist met de ambitie om verder door te groeien in de organisatie veel uren maken en je moet daarvoor soms offers brengen, maar hij lijkt dat niet te begrijpen. Meerdere avonden per week wordt er flink doorgehaald en niet zelden kruipt hij in de vroege uurtjes straalbezopen naast je in bed. Ook klaagt hij veel over zijn niet interessante werk, dat nergens heen lijkt te gaan. Het kost jou veel energie om dat geklaag na een drukke werkdag allemaal aan te moeten horen en daardoor raak je steeds vermoeider, waardoor je zaken voortdurend uitstelt met als gevolg dat je nachten moet doorhalen om het allemaal net voor de deadline af te krijgen. Uiteindelijk raak je burn-out en de relatie houdt geen stand. Hij heeft zijn baan opgezegd en trekt nu met een vriend op een motor door Australië.

De bedrijfsjurist in voorbeeld 2 had zich in een eerder stadium moeten afvragen of haar levenspartner nog wel past bij het leven wat zij wil leiden. Maakt hij haar op deze manier gelukkig? Ik geef toe, het klinkt allemaal berekend. Het is de kunst om hier vanuit je eigen waardepatroon een weg in te vinden door eerlijk te zijn naar jezelf en je omgeving. Wil je hetzelfde in het leven? Heb je elkaar op dit vlak iets te bieden? Dat mag best benoemd worden. En het gekke is, als jij energie krijgt van de mensen om je heen, kan je er ook zijn voor de mensen waarvoor jij er wil zijn.

De grote vraag is dus: durf jij jouw eigen leven kritisch onder de loep te nemen? Ook privé? Met welke 5 mensen breng jij de meeste tijd door in je leven? Niet de mensen met wie je de meeste tijd door zou wíllen brengen, maar écht de mensen aan wie jij feitelijk de meeste tijd besteedt. Zijn deze 5 mensen bevorderlijk voor jouw leven? Maken ze je gelukkig? Met wie wil je meer tijd doorbrengen en met wie juist minder?

Maak het niet meteen te groot. Onderzoek welke kleine actie je kunt ondernemen om nu al een stap in de voor jou goede richting te zetten. Je kunt bij wijze van spreken met die ene bepaalde vriend of vriendin één keer per maand afspreken in plaats van elke week of een dag per week thuis gaan werken, zodat je minder last hebt van je kamergenoot. Er is altijd een eerste stap.

So choose your crowd wisely!

Over Ons

Honig Coaching B.V.  faciliteert coaching in de ruimste zin des woords. We coachen zelf en we leren anderen coaching inzetten op de werkplek. Dat is ons speerpunt en het hart van onze expertise.

Vestigingen Honig Coaching
Locatie Utrecht (hoofdlocatie)
Ramstraat 23
3581 HC Utrecht

Locatie Nijmegen
St. Annastraat 198 G
6525 GX Nijmegen

Locatie Amsterdam
Jan Luijkenstraat 102
1071 CV Amsterdam

Overige gegevens 
Honig Coaching B.V. te Utrecht
ABN AMRO Bank
IBAN: NL81 ABNA 0539 7951 78 en
IBAN: NL38 ABNA 053 2598 261
BIC: ABNANL2A
Kvk Honig Coaching B.V.: 30148624
BTW-nummer: NL806971423B01

Doelgroepen

Honig Coaching B.V. is een gecertificeerd opleidingsdienstverlener voor juristen. Deelnemers kunnen na het afronden van een coachingsprogramma of (online) cursus/training dan wel na deelname aan een intervisiebijeenkomst bij Honig Coaching B.V. en/of bij haar bedrijfsonderdelen The Practical Lawyer Online en Lawyers2meet opleidingspunten ontvangen voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en andere juridische of aanverwante beroepsgroepen. 

Als expert in coaching en practical skills helpen wij jou als jurist en advocaat graag om je persoonlijk leiderschap te versterken.

Contactgegevens

Honig Coaching B.V.

Ramstraat 23 (secretariaat en correspondentieadres)
3581 HC Utrecht
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.honigcoaching.nl
E: info@honigcoaching.nl

Lawyers2meet
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.lawyers2meet.nl
E: info@lawyers2meet.nl

The Practical Lawyer Online
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.thepracticallawyeronline.nl
E: info@thepracticallawyeronline.nl