Actualiteiten en tips

Online coaching ook in 2022

Als professional kun je op je werk problemen ervaren, die om een directe oplossing vragen. Als gevolg van de coronacrisis zagen wij de vraag naar ad hoc coaching in 2021 sterk toenemen. Om die reden zijn we in 2021 begonnen met het aanbieden van korte online coachingsessies om coaching in moeilijke tijden voor een brede doelgroep toegankelijk te maken. We gaan hier voorlopig mee door in 2022! Meer info onder aanbod coaching op deze website.


The Practical Lawyer Online: meest populaire cursus van dit moment

Al onze tips en tricks uit onze coachings-en trainngspraktijk delen wij online met onze doelgroep. Nuttige praktijktips tegen een scherpe prijs en dus voor iedereen toegankelijk. Jezelf verder ontwikkelen als T-shaped lawyer, in je eigen omgeving en op je eigen tempo. Wat is er nu comfortabeler dan dat?

De meest gevolgde cursus van 2021: de cursus kantoorpolitiek. Met deze online cursus versterk je door middel van zelfcoaching je politieke vaardigheden.


Corona update

We proberen met in achtname van de overheidsmaatregelen onze activiteiten zo goed en verantwoord mogelijk voort te zetten. Onze cursussen vinden corona-proof in kleine groepen plaats op veilige locaties. Onze intervisiebijeenkomsten houden wij zoveel mogelijk op onze eigen locatie. Op deze wijze kunnen wij de veiligheid en gezondheid van onze klanten optimaal waarborgen. Per cursus/intervisiebijeenkomst wordt een coronaprotocol gecommuniceerd naar gelang de actuele situatie, waarbij afhankelijk van de aard en inhoud van de cursus afstandsonderwijs aanvullend kan worden ingezet.

Individuele coachingsessies vinden, mits zowel coach als coachee geen gezondheidsklachten hebben, op de gebruikelijke wijze live plaats op de locatie van de coach, desgewenst afgewisseld met videobellen of gewoon bellen.


The Practical Lawyer Online: meest populaire cursus van dit moment

Al onze tips en tricks uit onze coachings-en trainngspraktijk delen wij online met onze doelgroep. Nuttige praktijktips tegen een scherpe prijs en dus voor iedereen toegankelijk. Jezelf verder ontwikkelen als T-shaped lawyer, in je eigen omgeving en op je eigen tempo. Wat is er nu comfortabeler dan dat?

De meest gevolgde cursus van 2021: de cursus kantoorpolitiek. Met deze online cursus versterk je door middel van zelfcoaching je politieke vaardigheden.


Corona update

We proberen met inachtname van de overheidsmaatregelen onze activiteiten zo goed en verantwoord mogelijk voort te zetten. Onze cursussen vinden corona-proof in kleine groepen plaats op veilige locaties. Onze intervisiebijeenkomsten houden wij zoveel mogelijk op onze eigen locatie. Op deze wijze kunnen wij de veiligheid en gezondheid van onze klanten optimaal waarborgen. Per cursus/intervisiebijeenkomst wordt een coronaprotocol gecommuniceerd naar gelang de actuele situatie, waarbij afhankelijk van de aard en inhoud van de cursus afstandsonderwijs aanvullend kan worden ingezet.

Individuele coachingsessies vinden, mits zowel coach als coachee geen gezondheidsklachen hebben, op de gebruikelijke wijze live plaats op de locatie van de coach, desgewenst afgewisseld met videobellen of gewoon bellen.


Coaching populairder dan ooit!

Coaching in cijfers

22% van de Nederlanders gaat op dit moment naar een coach of heeft ooit hulp bij een coach gezocht.

79% van de mensen die coachingstraject heeft gevolgd, is positief: ze vinden dat de coach hen heeft geholpen bij het bereiken van hun doel.

52% was achteraf zelfs liever eerder naar een coach gegaan.

Bron: Onderzoek van bureau team 4 in opdracht van Psychologie Magazine, 2019.


Coaching in de belangstelling

De afgelopen weken stond coaching volop in de belangstelling in de pers. De Kamer van Koophandel presenteerde cijfers over het aantal coaches en er was veel te doen over de sterke stijging van het aantal coaches. Beroepsorganisaties, zoals de NOBCO, luiden de noodklok over deze sterke groei. Zij pleiten voor aansluiting bij een beroepsorganisatie en benadrukken het belang van certificering. Hierbij een overzicht van een aantal artikelen over coaching in het Parool, Trouw en Zorg & Welzijn.

Lees hier:


Hoe trek je millennials aan en hoe hou je ze tevreden?

https://www.mr-online.nl/hoe-trek-je-millennials-aan-en-hoe-houd-je-ze-tevreden/?utm_source=NieuwsbriefMr&utm_medium=email&utm_campaign=deze_maand_onder_meer_millennials_hoe_houd_je_ze_tevreden&utm_term=2019-07-11

Dit artikel is door The Selection Lab samengesteld aan de hand van interviews met HR professionals van 10 vooraanstaande Nederlandse advocatenkantoren. Een van de uitdagingen die we namelijk steeds weer te horen krijgen in onze gesprekken met HR-professionals in de advocatuur is: hoe trek je millennials aan naar je kantoor of organisatie, en hoe houd je ze tevreden?


Actuele tips op linkedin. Join the club!

Tegenwoordig delen wij onze tips op diverse actuele onderwerpen op linkedin: https://www.linkedin.com/company/honigcoaching-tplo/. Wij geven aan de hand van een thema tips en tricks. In 2019 wordt de jurist nieuwe stijl onder de loep genomen. Welke vaardigheden heb je nodig als T-shaped lawyer? We gaan diverse vaardigheden langs.

Het is tevens ons doel om een exclusief netwerk van juristen te vormen met gedeelde interesses in soft skills en persoonlijke ontwikkeling. Wil je ook deel uitmaken van dit netwerk? Stuur een connectieverzoek naar Runa Honig en wellicht word jij ook geselecteerd: https://www.linkedin.com/in/runa-honig-aa1876161/


The Practical Lawyer Online: moderne vaardigheden leren in je eigen tijd!

Al onze tips en tricks uit onze coachings-en trainngspraktijk delen wij online met onze doelgroep. Nuttige praktijktips tegen een scherpe prijs en dus voor iedereen toegankelijk. 

Jezelf verder ontwikkelen als T-shaped lawyer, in je eigen omgeving en op je eigen tempo. Wat is er nu comfortabeler dan dat?

www.thepracticallawyeronline.nl


Interview met RĂ¼na Honig

Onlangs werd Rüna Honig geinterviewd door Marc Boom. Lees hier het interview.


'Forse groei in coaching van juristen' met bijdrage van R. Honig, Mr. 9 2017

Lees hier het hele artikel: ‘Forse groei in coaching van juristen’.


The Practical Lawyer Online: nuttige vaardigheden leren in je eigen tijd!

Al onze tips en tricks uit onze coachings-en trainngspraktijk delen wij online met onze doelgroep. Nuttige praktijktips tegen een scherpe prijs en dus voor iedereen toegankelijk. Jezelf verder ontwikkelen als T-shaped lawyer, in je eigen omgeving en op je eigen tempo. Wat is er nu comfortabeler dan dat?

Tip: volg de nieuwe cursus kantoorpolitiek en versterk door middel van zelfcoaching je politieke vaardigheden.


Jouw top 100 van het leven

100 dingen die je ooit gedaan moet hebben om jouw leven en dat van anderen meer inhoud te geven: bucketlist.org/list/PsychologieMagazine. Schrijf je in bij deze virtuele ­bucketlist-community en voeg je persoonlijke selectie uit de Psychologie Magazine-lijst toe aan je eigen levenswensen.


7 tips om je gedachtepatroon te veranderen

Pieter Frijters, managersonline.nl 14 november 2016

1. Kijk naar de feiten
Zet voor jezelf de feiten op een rij m.b.t. een situatie waarover jij negatieve gedachten hebt. Dus zonder jouw mening, oordeel en commentaar. Dan ervaar je duidelijk het verschil tussen een situatie op zich en wat je gedachten er over teweeg brengen. Het maakt het gemakkelijker om je negatieve gedachten niet langer te volgen.

2. Stel de juiste vraag
Ben je boos, geïrriteerd, teleurgesteld, jaloers, bang? Vraag je eens in alle oprechtheid af hoe jij je zonder die gedachte zou voelen. Hoe zou het zijn als ik dit niet denk…? Kijk eens wat dit met je doet!

3. Focus
Richt je aandacht op iets wat je blij maakt. Maak bijvoorbeeld een lijstje van zaken waar je dankbaar voor kunt zijn.

4. Verlies jezelf in tevredenheid
Doe iets waar je jezelf helemaal in kunt verliezen. Zoals het lezen van een goed boek, koken, tekenen, kleuren, zingen, muziek maken.

5. Bekijk een prettige innerlijke film
Denk terug aan een moment waarop je heel gelukkig was, of veel plezier had. Zie het voor je als een film en voel, proef, ruik hoe het ook alweer was.

6. Zoek naar wat bindt
Besef dat als je negatief denkt over een ander, die ander net als jij maar 1 ding wil: gelukkig zijn en pijn vermijden. En dat dat het is wat ons allemaal drijft.

7. Onderneem actie
Door daadwerkelijk in actie te komen focus je je niet langer op een probleem, maar op mogelijkheden en oplossingen. Kun je niet in actie komen m.b.t. je probleem? Kom dan toch in beweging. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen, hardlopen of sporten.


Advieskosten beroepscoach komen in aanmerking voor subsidie

Bedrijven en instellingen met minimaal 2 werknemers, die hun personeel langer en gezonder aan het werk willen houden, kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Uitsluitend advieskosten van een externe adviseur, zoals een beroepscoach, komen voor subsidie in aanmerking, aldus een bericht op de website van de Nederlandse Orde van beroepscoaches(NOBCO). Raadpleeg voor meer informatie de website www.agentschapszw.nl


Zorgelijk nieuws voor piekeraars

Mensen die hoog scoren op neuroticisme - een persoonlijkheidstrek die wordt gekenmerkt door angst, veel piekeren en sterk reageren op negatieve gebeurtenissen - hebben 2 keer zoveel kans om Alzheimer te ontwikkelen. Dat ontdekten Zweedse onderzoekers nadat ze 800 vrouwen van middelbare leeftijd 38 jaar lang hadden gevolgd. Het onderzoek laat alleen een verband zien en zegt dus niets over oorzaak en gevolg; maar een verklaring zou kunnen zijn dat neuroten meer langdurige stress ervaren, en dat die stress bijdraagt aan latere ontwikkeling van Alzheimer. (Bron: psychologie magazine december 2014)


Voor de Agenda klik hier