Waarom


Waarom

Achtergrond

Als advocaat vond Rüna de opleiding en begeleiding steeds minder goed aansluiten bij de praktijk. Er was naar haar mening een steeds groter wordende kloof aan het ontstaan tussen wat je als advocaat in de praktijk zou moeten kunnen en wat je daadwerkelijk kunt. Het ging naar haar mening te veel over vakinhoud en te weinig over de persoon en diens vaardigheden. In de praktijk werd ook weinig gedaan aan gerichte begeleiding. Rüna wilde dat veranderen. Dat was een vooruitziende blik, want tegenwoordig ontleen je je toegevoegde waarde als jurist in hoge mate aan je persoonlijkheid en je vaardigheden en is het heel normaal om je daarop gericht te ontwikkelen.

Heden ten dage is het betrekkelijk gewoon om met een coach aan jezelf en je vaardigheden te werken. In 2003 had echter nog bijna niemand van het woord 'coach' gehoord. Rüna raakte tijdens de begeleiding van haar eigen stagiaires geïnspireerd door het fenomeen coaching en besloot na een intensieve opleiding coach te worden in haar eigen vak, de advocatuur. In eerste instantie deed ze dat nog naast haar werkzaamheden als advocaat, maar al snel fulltime en ook voor een bredere juridische doelgroep. Haar tijd ver vooruit werd Rüna aldus de eerste beroepscoach in de advocatuur en enige tijd later werd zij als directeur van het opleidingsinstituut Honig Coaching B.V. aanbieder van coachingsprogramma's en eigentijdse vaardigheidstrainingen voor alle juristen, waarbij praktische vaardigheden op de markt werden aangeboden in de vorm van tips en tricks: destijds uniek in de markt.

Revolutionair was in die tijd dat coaching door de NOvA en vergelijkbare beroepsgroepen werd erkend als onderdeel van het reguliere opleidingssysteem. Advocaten en andere juristen konden er dus studiepunten voor krijgen. Daardoor kon coaching uitgroeien tot een erkend en toegankelijk professionaliseringsinstrument.

Coaching beschikbaar maken voor elke jurist

Wij zien coaching als een nuttig ontwikkelingsinstrument voor de moderne jurist en beschouwen dit instrument naast training in eigentijdse vaardigheden als een waardevolle aanvulling op bestaande opleidingsmogelijkheden. Wij geloven dat coaching je beter, sterker en gelukkiger kan maken. Daarom willen wij eraan bijdragen dat dit ontwikkelingsinstrument voor elke jurist toegankelijk wordt door zowel interne als externe coaching te promoten.

En we zijn al hard op weg!

Onze visie

'Experts are always made, not born'. Je bent niet van nature een expert. Je wordt een expert. Dat is onze visie. Het gaat erom dat je continu blijft leren en jezelf durft uit te dagen om steeds beter te worden. Oefenen, experimenteren, steeds weer opnieuw. Daarbij vinden wij de persoon en zijn vaardigheden belangrijker dan de inhoud. Een goed jurist 'nieuwe stijl' is T-shaped en beschikt over een breed pallet aan vaardigheden en is bereid zich daarin steeds te blijven ontwikkelen. Maar ook je zelfkennis en zelfsturend vermogen zijn belangrijk. Als je krachtig en zelfverzekerd in het leven wil staan, zul je ook zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen voor je gedrag en de keuzes die je maakt.

Individuele coaching, training van 'practical skills' en persoonlijk leiderschap zijn tools om jezelf als jurist te versterken. Onze programma’s leggen het accent op de ontwikkeling van deze tools en op die manier willen wij bijdragen aan de verdere professionalisering en modernisering van professionals werkzaam in een juridische werkomgeving.

Over Ons

Honig Coaching B.V.  faciliteert coaching in de ruimste zin des woords. We coachen zelf en we leren anderen coaching inzetten op de werkplek. Dat is ons speerpunt en het hart van onze expertise.

Vestigingen Honig Coaching
Locatie Utrecht (hoofdlocatie)
Ramstraat 23
3581 HC Utrecht

Locatie Nijmegen
St. Annastraat 198 G
6525 GX Nijmegen

Locatie Amsterdam
Jan Luijkenstraat 102
1071 CV Amsterdam

Overige gegevens 
Honig Coaching B.V. te Utrecht
ABN AMRO Bank
IBAN: NL81 ABNA 0539 7951 78 en
IBAN: NL38 ABNA 053 2598 261
BIC: ABNANL2A
Kvk Honig Coaching B.V.: 30148624
BTW-nummer: NL806971423B01

Doelgroepen

Honig Coaching B.V. is een gecertificeerd opleidingsdienstverlener voor juristen. Deelnemers kunnen na het afronden van een coachingsprogramma of (online) cursus/training dan wel na deelname aan een intervisiebijeenkomst bij Honig Coaching B.V. en/of bij haar bedrijfsonderdelen The Practical Lawyer Online en Lawyers2meet opleidingspunten ontvangen voor de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) en andere juridische of aanverwante beroepsgroepen.

Contactgegevens

Honig Coaching B.V.

Ramstraat 23 (secretariaat en correspondentieadres)
3581 HC Utrecht
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.honigcoaching.nl
E: info@honigcoaching.nl

Lawyers2meet
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.lawyers2meet.nl
E: info@lawyers2meet.nl

The Practical Lawyer Online
T: +31 (0)30 25 169 16
W: www.thepracticallawyeronline.nl
E: info@thepracticallawyeronline.nl